INTENZIVNI KURS
NJEMAČKOG JEZIKA

U okviru naše agencije nudimo Vam intenzivne kurseve njemačkog jezika za nivoe A1, A2, B1 i B2, kao i programe priprema za polaganje testova za Goethe ili ÖSD certifikate.

Želite li raditi i živjeti u Njemačkoj, znanje njemačkog jezika od velikog je značaja. Morate biti u stanju sporazumjeti se s poslodavcem, kolegicama / kolegama, javnim službama i institucijama.

Zašto učiti njemački jezik?

  • Komunikacijom na njemačkom jeziku sa Vašim poslovnim partnerima iz Njemačke, osiguravate poslovni uspjeh.
  • Poznavanjem njemačkog jezika poboljšavate svoje šanse za zaposlenje u njemačkim firmama, kako u BiH, tako i u drugim zemljama.
  • Njemački jezik je drugi najvažniji jezik nauke.
  • Njemačka dodjeljuje ogroman broj stipendija za studiranje, što Vam svakako osim studiranja stvara i mogućnost zaposlenja kod njih.
  • Ukoliko se bavite turizmom onda sigurno znate da turisti iz zemalja u kojima se govori njemački jezik putuju mnogo i troše mnogo više novca nego turisti iz drugih zemalja.
  • Poznavanje njemačkog jezika će Vam omogućiti proširen pristup informacijama na internetu.
  • Kulturalno razumijevanje ljudi iz zemalja u kojima se govori njemački jezik.
  • Ukoliko volite da putujete sigurno ćete više uživati u svojim putovanjima po cijeloj Evropi ukoliko poznajete i njemački jezik.

Moram li znati njemački jezik ukoliko želim posao u Njemačkoj?

Znanje jezika se može zahtijevati, ako je ono nužno za obavljanje posla. Ovo posebice vrijedi za neke od reguliranih zanimanja, primjerice za doktore, učitelje ili stručna zanimanja u zdravstvu.

Zadatak naše agencije je olakšati put i podršku zainteresiranim za rad i posao u Njemačkoj, od sticanja kvalitetnog znanja iz njemačkog jezika, kroz intenzivne kurseve koje organiziramo, preko prijave za posao, pa sve do pronalaska ozbiljnih i odgovornih poslodavaca u Njemačkoj.

Prilikom traženja posla u Njemačkoj kao dokaz o poznavanju njemačkog kao stranog jezika priznati su Goethe-Certifikati i Austrijska jezička diploma (ÖSD). Svaki izlazak na ispit za dobijanje certifikata za neki od nivoa košta između 200,00 i 250,00 KM.

Sigurno da ovo nisu mali iznosi, pogotovo ako izlazite više puta na polaganje ispita. Zbog toga savjetujemo da se za ove ispite kvalitetno pripremite kako se ne bi izlagali nepotrebnim troškovima.

Kursevi i pripreme za ispit u okviru naše agencije

U okviru naše agencije pružamo usluge neformalnog obrazovanja u vidu kurseva njemačkog jezika. Sve edukacije se izvode u skladu sa andragoškim standardima od strane visokokvalificiranih predavača.

Osim intenzivnih kurseva koji traju 10 sedmica, nudimo Vam i namjenske pripremne kurseve za Goethe ili ÖSD certifikat u trajanju od 10 dana.

Možemo se pohvaliti sa visokim procentom prolaznosti kandidata koji su se pripremali za ispit kod naših predavača na polaganju ovih certifikata od čak 98%.

U okviru naše agencije možete upisati sljedeće kurseve njemačkog jezika za sljedeće nivoe:

NIVO

TRAJANJE

BROJ SATI

STEČENO ZNANJE

A1

10 sedmica

12 sedmično

Elementarna jezična primjena

A2

10 sedmica

12 sedmično

Osnovno

B1

10 sedmica

12 sedmično

Samostalna jezična primjena

B2

10 sedmica

12 sedmično

Samostalna jezična primjena

 

Kursevi se održavaju tokom cijele godine, a obzirom da se radi bolje učinkovitosti rade u manjim grupama, molimo Vas da nam se obratite putem naše kontakt forme kako biste dobili informacije o popunjenosti i tačan početak narednog kursa.

Na raspolaganju smo Vam i za sva ostala pitanja i informacije koje trebate.