Tražite posao u Njemačkoj?! Kako izabrati pravu agenciju za posredovanje?

Ukoliko ste zainteresovani da pronađete posao u Njemačkoj na tome možete raditi već iz BiH. U tome vam mnogo mogu pomoći posredničke agencije koje poznaju potrebne procedure i poslodavce koje nude posao u Njemačkoj i drugim zemljama.
Posredovanje pri zapošljavanju obuhvata profesionalni odabir tražitelja zaposlenja čije stručne i druge radne sposobnosti najbolje odgovaraju potrebama naručitelja posredovanja. Agencija provodi postupke traženja, predselekcije i selekcije potencijalnih kandidata.

Oprez od moguće prevare!

Međutim, morate biti jako oprezni prilikom izbora agencije, jer ih danas ima zaista mnogo koje obećavaju zaposlenje u skladu sa zakonom, dobru plaću kao i smještaj, a za svoje usluge i ishođenje svih potrebnih dokumenata traže novac.
Moguće je da će vas dovesti u Njemačku, smjestiti vas u lošem zajedničkom smještaju ili pak jeftinom pansionu. Morate raditi 10 do 12 sati dnevno te možda nećete dobivati plaću nego samo niske akontacijske iznose. Na kraju ćete vjerovatno saznati da ustvari i nemate radne dokumente i da je na vaše ime prijavljen obrt te da stoga sada imate porezne dugove prema poreznoj upravi.

Kako onda izabrati pravu agenciju?

Prije nego ukažete svoje povjerenje nekoj od agencija trebalo bi da provjerite da je ista zaista upisana u registar poslovnih subjekata. Potom je bitno da agencija ima dovoljno iskustva u radu, čime je onda do sada stekla povjerenje tamošnjih poslodavaca.

Zašto je AVS pravi izbor za vas?

Temelji našeg poslovanja jesu vrijednosti povjerenja i pouzdanosti, briga za klijenta iz područja upravljanja ljudskim potencijalima, te ulaganje u razvoj intelektualnog kapitala.

Dugogodišnje iskustvo u segmentu ljudskih resursa, neformalnog (cjeloživotnog) obrazovanja, inspirisalo nas je da pokrenemo kompaniju koja će našim klijentima sveobuhvatno i transparentno pružati pomenute usluge.

Naš zadatak je olakšati put i podršku zainteresiranim za rad u Njemačkoj, od sticanja kvalitetnog znanja iz njemačkog jezika, kroz intenzivne kurseve koje organiziramo, preko prijave za posao, pa sve do pronalaska ozbiljnih i odgovornih poslodavaca u Njemačkoj.
Tu naš posao ne završava jer ostajemo i dalje podrška (support) našim klijentima i na usluzi smo im cijelo vrijeme tokom rada u Njemačkoj.

Kroz dugogodišnji rad i ostvarenu izuzetno dobru i kvalitetnu saradnju sa velikim brojem kompanija iz Njemačke, uz bogato iskustvo, stekli smo i povjerenje tamošnjih poslodavaca, ali i vladinih i nevladinih institucija, pa nam je posredovanje pri zapošljavanju zasnovano na ukazanom povjerenju olakšano, sigurno i realno.

Naše djelovanje se primarno odnosi na neformalnu edukaciju u vidu intenzivnih kurseva njemačkog jezika, obuka za sticanje kompetencija njegovatelja/ ica starih, nemoćnih i invalidnih lica, usluge prevođenja dokumenata od strane priznatih sudskih tumača, te posredovanje u zapošljavanju kao i usluge pronalaska adekvatne kvalifikovane radne snage.
Naša misija jeste preuzeti obaveze u ime poslodavca pronalaskom kvalitetnog kadra, te samim tim vođenje pravno-ekonomskih poslova za ljudske resurse. Obavezujemo se da povežemo nezaposlenu osobu sa potencijalnim poslodavcem, što i jeste naš primarni cilj.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Share this post

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Ostale novosti