U toku je upis zainteresovanih kandidata na kurs za njegovatelja/icu

U toku je upis zainteresovanih kandidata na kurs za njegovatelja/icu nakon kojeg dobijate certifikat priznat u svim zemljama EU. Radi što bolje učinkovitosti kursevi se rade u grupama do 10 polaznika. Zbog toga vam preporučujemo da se prijavite na vrijeme kako biste sebi osigurali mjesto već u narednoj grupi polaznika.

Trajanje kursa je 2 mjeseca, a obuka se vrši 2 puta sedmično.

Steknuta znanja

Edukacija za njegovatelje/ ice obuhvata teoretsku i praktičnu nastavu. U okviru teoretske nastave bavimo se temama iz oblasti osnova građe i funkcije ljudskog tijela, gerontologije, geroprofilakse, komunikologije, prve pomoći itd. Dok praktična nastava podrazumjeva rad u staračkim domovima i kućnoj njezi.

Pohađanjem kursa proširit ćete svoje znanje i usvojiti veliki broj specifičnih tehnika, kako biste sačuvali i svoje zdravlje, samim tim što je pored neophodne prisebnosti svakog ko se njime bavi, potrebna i velika fizička spretnost.

Uz savladavanje svega što smo naveli, ali koristeći i druge neophodne tehnike, sigurni smo da će svaki polaznik biti kvalitetno obučen za svoj poziv. Samim tim verujemo, da je ovo pravi izbor za Vas.

Opis kursa

Kurs za njegovatelje/ ice, predviđen je kao vid stručnog osposobljavanja za njegu djece, svih starih, invalidnih, nepokretnih osoba, ali i onih kojima je bilo kakva pomoć potrebna, kako bi bili u mogućnosti da obavljaju životne potrebe.

Posao njegovateljice predstavlja jedan od najhumanijh zanimanja. Ljubav, pažnja, briga, razumijevanje, pomoć i strpljenje samo su dio onoga što zahtijeva posao osobe koja se bavi njime.

Potpuna briga o pacijentu nalazi se na prvom mjestu. Vremenom dolazite do brojnih iskustava, kako poslovnih tako i životnih. Najvažnija je podrška i pomoć drugoj strani, odnosno pacijentu. Pružamo Vam mogućnost sticanja potrebnog stručnog znanja za pružanje ovakvih vrsta usluga, po najsavremenijim modernim trendovima.

Uvjeti za upis

Kurs može pohađati svaka punoljetna osoba, sa završenim osnovnim obrazovanjem /nije potrebno predznanje/ i koja smatra da je psiho-fizički sposobna za obavljanje ove vrste posla.

Šta nakon završetka kursa?

Nakon završene edukacije polaznici stiču uvjerenja o uspješno savladanim znanjima i kompetencijama. Stečeno uvjerenje Vam otvara mogućnost pronalaska zaposlenja u našoj zemlji kao i inostrantvu.

Prednosti pohađanja kursa u našoj agenciji su te što našim polaznicima pružamo potpunu podršku počevši od edukacije do zaposlenja.

Gdje i kako se mogu prijaviti?

Prijave za upis na kurs za njegovatelje/ ice su uvijek otvorene iz razloga što je riječ o intenzivnom kursu. Prijaviti se možete direktno na našoj web stranici putem kontakt forme ili putem telefona +387 61 387 508.

Sa svim prijavljenim kandidatima se obavlja intervju. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Share this post

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Ostale novosti